Feestelijke Inloopdag op Zaterdag 6 juli van 10.00 tot 14.00uur. Kom je ook?

Hoe creëer je een Charmante Babykamer?

Het geheim van een babykamerstylist.

Hoe creëer je een Charmante Babykamer waar jouw kindje zich veilig en geliefd voelt vanaf het allereerste moment?

Vind je het lastig om meubels te combineren? Weet je niet waar je moet beginnen? Bekijk deze video

Om te voorkomen dat je een bij elkaar geraapt zooitje krijgt, is het heel belangrijk dat alles op elkaar afgestemd is.

Maar hoe doe je dat nu, als je niet van een standaard babymeubelset houdt. En je dus zelf een unieke babykamer wil samen stellen?

De allerbelangrijkste tip die ik je ga geven voor het creëren van een originele babykamer is; maak een moodboard.

Een moodboard bedoel ik mee plaatjes op gevoel die niets met interieur te maken hebben, maar wel je hart raken.

                      

                              Speels, luxe met een vleugje zoete vintage

Wat ga je hiermee bereiken?

Dat je straks al je beslissingen gaat maken met je moodboard. Dat is jouw leidraad. Het gaat je enorm helpen! Je kan snelle beslissingen maken, maar ook heel out of de box denken. Ook omdat dit proces je al anders laat denken. Bij iedere kleur die je gaat kiezen of elk meubel of accessoire leg je het naast jouw moodboard.. past dit? En je weet het eigenlijk al direct wat het antwoord is!

‘Zo kun je elk element met zorg kiezen, om een sfeer van warmte en geborgenheid te creëren, zodat jullie kleintje zich veilig en geliefd voelt vanaf het allereerste moment.’

Het kost je even tijd zo’n moodboard, maar die tijd ga je straks dubbel en dwars terug winnen. Want je hebt geen twijfels meer wat er nu wel en niet in jouw unieke babykamer past! Jij weet nu haarfijn welke keuzes je moet maken in kleuren, meubels en accessoires.

Hoe maak je een moodboard?

Een moodboard maken kan best lastig zijn. Zeker als je dit niet vaker hebt gedaan. Maar echt, die tijd ga je terug winnen! Je hebt namelijk geen keuzestress meer en geen twijfels.

Je weet nu precies hoe je jouw babykamer moet inrichten.

Begin met het omschrijven van woorden die jij wilt in jouw babykamer; Is dat rust, romantisch of neutraal, warmte, vintage, knus, of geborgen, luxe, contrast.. Probeer er zo veel mogelijk woorden aan te geven.

Met deze woorden kun je aan de slag; Want welk plaatje geeft jou rust of vind je romantisch? Je gaat dus op zoek naar plaatjes die je hart raken. Maar het mag niets met interieur te maken hebben. Dus kies voor gerechten, mode, of natuur.. plaatjes die je een bepaald gevoel geven, waarvan jij de kleuren heel mooi vindt.

Dat kan zijn dat je houdt van rust.. en je geïnspireerd raakt door een plaatje van een strand. Als het goed is houdt je dan ook van strand en de kleur van het zand, neutraal. Deze plaats je alvast op je moodboard.

Maar daarnaast dat je liefelijk en pastel wilt, en je op zoek gaat naar zoetigheid, bijvoorbeeld een bijzondere taart met textuur en kleuren die je prachtig vindt. Waarbij het totaal plaatje je aanspreekt en een wow gevoel geeft!

Zoek in totaal 3 tot 6 plaatjes, maar ze moeten allemaal voor iets anders staan. En let ook op kleur, lijnen zijn het juist strakke vormen of spreekt rondingen of organische vormen jou meer aan of een mix? Er bestaat geen goed of fout. Je doet dit echt vanuit je gevoel. Deze kleuren en lijnen of structuur komen dus ook terug in jouw babykamer!

Dit soort plaatjes kun je heel goed op Pinterest zoeken. Zoek op al je termen ook verwante zoektermen. En plaats ze op 1 board. Matchen ze met elkaar? En vertellen alle plaatjes iets anders.. ben je tevreden? Zoja, print hem uit op a3 en plak hem op foam. 

Nu kun je gaan beginnen met het inrichten van jouw Charmante Babykamer! En krijg jij vast en zeker een verbluffend resultaat!

Kom je er niet uit? Je kunt jouw persoolijke moodboard ook laten ontwerpen door ons! 

Bestel hier jouw persoonlijke moodboard! Zodat jij een passend moodboard krijgt waar je direct mee aan de slag kan!

Stel nu jouw kleurenpallet samen aan de hand van jouw moodboard.