Feestelijke Inloopdag op Zaterdag 6 juli van 10.00 tot 14.00uur. Kom je ook?

Babykamer inspiratie

Wanneer je op de website van Mevrouw Kraai naar babykamer inspiratie op zoek bent word je niet teleurgesteld. We durven met 100% zekerheid te zeggen dat er altijd wel iets tussen zal zitten dat je bevalt. De eerste indruk? Veel poedertinten zoals oudroze, minty groen en een zacht hemelsblauw. Voornamelijk authentieke meubelstukken met fraaie details zoals brocante commodes met Franse pootjes of Scandinavische kasten met grote, robuuste deuren of lades. Maar er is meer!

Babykamer inspiratie – kies een basiskleur en daarna de details

De tijd dat je een meisjeskamer roze maakte en een jongenskamer helemaal in het blauw inrichtte is al lang voorbij. Je wilt een geheel eigen sfeer in het kamertje creëren en daar hoeven de traditionele kleuren niet per definitie in terug te komen. Bij babykamer inspiratie kun je ook denken aan rustige basistinten, zoals roomwit, lichtgrijs of een lichte taupe kleur.
Waarom de basis rustig houden? Dan vallen meubels voor de baby- of kinderkamer veel meer op. Dus die Biedermeier kledingkast die je met zoveel zorg uitgekozen hebt komt veel meer tot zijn recht. En het vintage ledikantje is nu een echte eyecatcher. Wil je drie muren en de vloer rustig houden en daarnaast tóch een detail aanbrengen? Dan adviseren wij óf een behang met een fraaie print die aansluit bij de kleur van een van de gekozen meubels. Óf je gaat voor textiel in knalkleuren die een speciale touch toevoegt.

Babykamer inspiratie – denk van groot naar klein – of juist precies andersom!

Het advies om bij de basis (wanden en vloer) te beginnen klinkt allemaal leuk en aardig. Maar soms komt inspiratie babykamer uit ene hele andere hoek. Stel je krijgt van je moeder het wiegje waar jij als kind in gelegen hebt. Dan durf je hier geen nee tegen te zeggen en dat hoeft ook niet. Kijk eerst goed naar datgene dat je met liefde van een ander hebt gekregen. Als het niet jouw kleur is mag je gerust vragen of je het een lik verf mag geven. Zo heb je een duurzame oplossing die toch persoonlijk is.

Het zit ‘m in de kleinste details bij een babykamer

Een ander uitgangspunt voor babykamer inspiratie is het doopkleedje dat je partner als baby heeft gedragen. Je kunt voor kleurcontrast kiezen, maar bijvoorbeeld ook het materiaal voor de raambekleding proberen te vinden. Kies passende accessoires zoals een vintage lijst om het doopkleedje in te tonen aan alle kraamvisite. En hang de lijst met het geboortekaartje ernaast op een fijne plek in de kamer waar je er tijdens de borstvoeding naar kunt kijken. Dit soort herinneringen en de nostalgie blijven je de rest van je leven bij.
Neem contact op

Babykamer ideeën opdoen?

Als je op internet niet voldoende babykamer inspiratie krijgt is er altijd nog de showroom van Mevrouw Kraai! Onze showroom is ook ideaal voor wie helemaal overprikkeld is en door de bomen van stijlen en kleuren het bos niet meer kan zien. Maak een afspraak om een bezoek aan onze showroom te brengen en we blokken onze agenda voor jouw komst. Je krijgt alle aandacht, kunt vragen stellen en eventueel iets dat je bevalt direct bestellen of – als het op voorraad is – meenemen.
Kun je echt niet meer kiezen en wil je gewoon dat iemand voor jou met oog voor detail de baby- of kinderkamer komt inrichten? Dan is er de stylist van Mevrouw Kraai die bij je thuis komt om de klus te klaren! Neem contact met ons op en vraag naar deze speciale service op maat. Wij zullen er alles aan doen om op tijd een inspirerende babykamer klaar te hebben. Zo kun jij je focussen op de bevalling en je baby daarna in een prachtig en stijlvol kamertje thuis verwelkomen!