Algemene voorwaarden

Bij het plaatsen van een bestelling gaat de klant akkoord met de onderstaande Algemene voorwaarden.

Algemeen

 • Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, bestellingen en overeenkomsten van Mevrouw Kraai. De voorwaarden zijn voor iedereen toegankelijk en opgenomen op de internetsite van mevrouwkraai.nl.
 • Door het plaatsen van een bestelling geeft u te kennen akkoord te gaan met de leverings- en betalingsvoorwaarden.
 • Mevrouw Kraai garandeert dat het geleverde product beantwoord aan de overeenkomst en voldoet aan de in het aanbod vermelde specificaties.

Prijzen

 • Alle genoemde prijzen op de site zijn in euro’s en inclusief BTW en exclusief verzendkosten.
 • Prijswijzigingen kunnen voorkomen. Voor alle actuele prijzen kunt u terecht op www.mevrouwkraai.nl. Alle prijzen op de site zijn onder voorbehoud van druk- en typfouten. Voor de gevolgen van druk- of typefouten aanvaarden wij geen aansprakelijkheid.

Bestellingen

 • De bestelling wordt verstuurd als pakketpost (PostNL). Het is ook mogelijk de bestelling af te halen. Dit gebeurd alleen op afspraak.
 • Uw levering wordt altijd met grote aandacht en zorg ingepakt en gecontroleerd. In het onverhoopte geval dat u desondanks een onvolkomenheid constateert, gelieve dit dan binnen 72 uur na ontvangst aan ons te melden per email aan info@mevrouwkraai.nl (in geval van schade graag met relevante foto’s). Retour zenden alleen na email overleg met een akkoord van Mevrouw Kraai.
 • Het bezorgen van de meubels gebeurd na contact en op afspraak.

Artikelen retourneren

 • Voldoet een artikel niet aan uw verwachtingen, dan hebt u als koper het recht het artikel binnen 14 dagen te retourneren. Hierbij geldt echter nadrukkelijk dat het artikel in ongeschonden staat bij Mevrouw Kraai wordt afgeleverd. Indien dit niet in acht wordt genomen kunnen wij de artikelen helaas niet terugnemen en de betaling niet ongedaan maken. U bent zelf verantwoordelijk voor de betaling van de gerelateerde verzendkosten. Indien het artikel goed is ontvangen, stort Mevrouw Kraai het aankoopbedrag exclusief verzendkosten binnen 14 dagen retour op de rekening van de koper.
 • Meubels kunnen niet worden geretourneerd. Onder meubels verstaan we de babykamers, kasten, commodes, ledikantjes, stoeltjes, kisten, ladders etc. Wij adviseren daarom om de meubels zelf te komen bekijken, zodat je weet wat je kan verwachten van een meubel en weet wat je koopt.

Verzenden/bezorgen

 • Voor al onze pakket zendingen hanteren wij de PostNL-tarieven. Voor verzendingen naar een adres buiten Nederland worden de desbetreffende posttarieven gehanteerd. Wij zenden onze artikelen met de uiterste zorg. Verzendingen en bezorgingen zijn helaas te allen tijde voor risico van de koper. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade of gebreken aan artikelen. U kunt uw pakket wel aangetekend verzenden. Deze kosten komen voor de rekening van de koper. Laat ons dit tijdig per email weten.
 • Artikelen (meubels) die te groot zijn voor PostNL worden bezorgd tegen vergoeding en altijd in samenspraak met de koper en na het maken van een bezorgafspraak.
 • Voor de bezorgingen van meubelen besteden wij uit. En plannen wij samen met u een geschikte datum.
 • De kosten van het transport zijn als volgt:
  0-25 KM € 60,-
  26-100 KM € 100,-
  101-150KM € 160,-
  Boven de 150 KM en de Waddeneilanden op aanvraag.
 • Dit is gerekend enkele reis vanuit Ridderkerk, en is gebaseerd op leveringen in Nederland.

Let op! Bezorging is tot aan de eerste deur van het gebouw/huis*

*Mocht u iets anders overeenkomen met de bezorger, zijn wij niet aansprakelijk voor eventuele schade in en rondom uw huis of uw product.

Ophalen atelier

als u gekozen heeft om de producten af te halen, kunt u deze op afspraak (binnen een termijn van 2 weken) afhalen. Mocht u de producten niet binnen deze tijd ophalen, vervalt uw order en worden de artikelen weer opgenomen in onze shop. En worden er annuleringskosten in rekening gebracht.

Levering

 • Levering vindt alleen plaats zolang de voorraad strekt.
 • Mevrouw Kraai is niet aansprakelijk voor vertragingen die worden veroorzaakt door Post NL.
 • Levering/bezorgen van de meubels gebeurd na contact en op afspraak.

Betaling

 • Alle bestellingen dienen vooraf betaald te worden via iDeal (Shopify payments) of als directe bankoverschrijving op Knab rekeningnummer NL76 KNAB 0255 6175 93 t.n.v. Mevrouw Kraai te Barendrecht. Als u kies voor directe bankoverschrijving, dient u de overschrijving binnen 24uur te voldoen. De gegevens ziet u in de orderbevestiging als u de bestelling heeft gedaan. Als u betaling niet binnen deze termijn word voldaan, komt uw order te vervallen en worden de bestelde product(en) weer opgenomen in ons assortiment. Zodra de betaling is ontvangen streven wij er naar uw bestelling binnen 2-5 werkdagen te verzenden. Meubels bezorgen wij op afspraak, en streven wij binnen 2 weken na betaling te hebben bezorgd. Uitzondering hierbij is indien anders staat aangegeven, een product niet op voorraad is of bij eventuele vakantie. U kunt eventueel ook uw bestelde artikel/meubel af komen halen, dit kan alleen op afspraak.

Afbeeldingen

 • Alle foto’s en afbeeldingen zijn eigendom van Mevrouw Kraai. De afbeeldingen mogen niet zonder toestemming gekopieerd of voor andere doeleinden gebruikt worden.
 • Door scherminstellingen kunnen kleurafwijkingen voorkomen. Houdt er rekening mee dat er afwijkingen kunnen optreden tussen het door u bestelde artikel/meubel en het afgebeelde artikel.

Voorraad

 • Soms kan het zijn dat een artikel/meubel uitverkocht is, dit laten wij dan op tijd weten en waar nodig en mogelijk bestellen wij het artikel zo spoedig mogelijk.

Overmacht

 • Mevrouw Kraai is niet aansprakelijk in situaties van overmacht. Onder overmacht wordt verstaan elke vreemde oorzaak, alsmede elke omstandigheid, welke in redelijkheid niet voor haar risico behoort te komen. Te denken valt aan vertraging door verzending of schade door derden ten tijde van verzending, storingen in het internet, storingen in de elektriciteit, storingen in e-mailverkeer, vervoersmoeilijkheden, werkstakingen, overheidsmaatregelen en/of vertragingen in aanvoer.

Garantie

 • De hergebruikte oude en doorleefde meubelen kunnen gebruikerssporen vertonen dit zijn juist het unieke sfeerbepalende element van onze (oude) producten. In ons atelier kun je de producten vooraf komen bekijken, wij geven geen garanties achteraf.
 • We controleren en behandelen indien nodig de oude meubelen zorgvuldig van houtworm, maar we kunnen geen garantie geven dat al onze meubelen 100% houtwormvrij zijn. Bij onder andere bouwmarkten zijn producten te koop om meubels eenvoudig en effectief hiertegen te behandelen.
 • Een groot deel van de meubels zijn van hout. Hout is een natuurproduct en werkt altijd! Dit betekent dat, bijvoorbeeld onder invloed van wisselende temperaturen en vochtgehaltes (verwarming, vocht e.d.), kiertjes en scheurtjes kunnen ontstaan. Let op: Bij vloerverwarming is de kans op droogtescheurtjes aanzienlijk groter! Ook vochtige ruimtes (bijvoorbeeld in oudere huizen die niet geïsoleerd zijn of bij lekkage) kan ook werking/ uitzetting van hout of oxideren van ijzer veroorzaken, controleer dit alvorens de meubelen te plaatsen. Mevrouw Kraai is niet aansprakelijk voor de natuurlijke werking van hout en dergelijke.
 • Tip: Je kunt het werken van hout minimaliseren door de meubels niet te dicht bij vochtige plekken of een verwarming te plaatsen en bij droge lucht waterreservoirs aan de verwarming te hangen

Privacy

 • Mevrouw Kraai houdt zich aan de Wet Persoonsregistraties en zal uw gegevens niet verstrekken aan derden. Mevrouw Kraai respecteert de privacy van de gebruikers van de internetsite en draagt zorg voor een vertrouwelijke behandeling van uw persoonlijke gegevens.

Wijzigingen algemene voorwaarden

 • Mevrouw Kraai houdt zicht het recht voor, indien nodig, de algemene voorwaarden te wijzigen.

Identiteit ondernemer

Naam: Mevrouw Kraai
Website: www.mevrouwkraai.nl
Email: info@mevrouwkraai.nl
Postadres: Pottenbakkerstraat 14, 2984 AX Ridderkerk (ZH)
KvK-nummer: 67238165
BTW-nummer: NL126330347B01
IBAN rekeningnummer: NL76 KNAB 0255 6175 93
Telefoonnummer: +31 (0)613853506
Mail: info@mevrouwkraai.nl

(bereikbaar van maandag t/m zaterdag van 09.00 -17.30 uur)